HenArt Gevriesdroogd

HenArt Freeze Dried treats zijn gemaakt van 100% vlees geschikt voor humane consumptie. Het vers vlees wordt gesneden en daarna gevriesdroogd. Dit is een proces waarbij het vocht onttrokken wordt van het product op een zeer lage temperatuur, waardoor alle originele voedingsstoffen, vitaminen en mineralen optimaal bewaard blijven. Er worden bij onze HenArt Freeze Dried treats géén conserveermiddelen of geur- kleur- en smaakstoffen toegevoegd aan ons “human grade” vlees. Uw hond is er dol op..

​ Wat is vriesdrogen?

Vriesdrogen is een manier van conserveren van levensmiddelen die al zeer lang wordt toegepast.

Dit is wat er gebeurt in het vriesdroogproces: door de lage temperatuur worden de in het vlees aanwezige watermoleculen opgenomen in ijskristallen. Vervolgens verdampen we de ijskristallen in zeer droge, koele lucht. Dit proces heet sublimatie, het direct overgaan van vaste vorm naar gasvormige toestand.

De voordelen van het vriesdrogen van vlees voor honden

  1. De smaak van het vlees blijft beter behouden dan bij andere manieren van conservering
  2. Hoog proteïnegehalte, weinig calorieën, graan en gluten vrij
  3. In tegenstelling tot lucht  gedroogde producten (wat een warme bewerking is) gaan praktisch geen voedingsstoffen verloren.
  4. Vitamines, mineralen en voedingsstoffen blijven volledig intact
  5. Het vlees blijft veel langer houdbaar en is minder vatbaar voor bacteriële groei
  6. Het volume en het gewicht van het vlees neemt af.

Het resultaat is een smaakvolle, voedzame, lichte & handzame snack

Gevriesdroogd vlees versus lucht gedroogd vlees

Het proces van lucht drogen duurt lang en het eindproduct is meer vatbaar voor schimmelgroei omdat er meer water in het product achterblijft dan bij vriesdrogen. Bij luchtdrogen blijft er doorgaans 15% vocht aanwezig in de producten, wat niet genoeg is om schimmelgroei te remmen. Hiervoor dient een vochtgehalte lager dan 15% te worden gerealiseerd, iets wat bij gevriesdroogd vlees wel het geval is. Dit maakt het voor schimmels en bacteriën moeilijk te ontwikkelen.

Doordat gevriesdroogd vlees niet verhit wordt treed er ook een minimaal verlies aan voedingsstoffen op. Dit is bij lucht drogen naarmate de gebruikte temperatuur hoger wordt steeds meer het geval. Het proces van vriesdrogen is een duurder proces maar beïnvloed de smaak van het product niet, bij luchtdrogen is dit wel het geval.

Gevriesdroogd vlees is kwalitatief beter dan lucht gedroogd vlees.