Henart staat aan de basis van Vacuum Nutridried®. Een unieke droogmethode voor vleessnacks en vers-vleesverrijking van de maaltijd, bedoeld voor kwalitatief hoogstaande producten voor hond en kat. Hun voedsel behoudt dankzij onze technologie z’n smaak, kleur én voedingswaarde.

Met Vacuum Nutridried® introduceert Henart een revolutionaire kwaliteitsstandaard voor conservering van uitzonderlijke vleessnacks. We plaatsen vers voedsel in grote cilinders, dompelen die onder in een vacuümdroger en drogen ingrediënten tussen 30 en 45 minuten. In die relatief korte tijd onttrekken we gemiddeld 95% van het vocht, bij een temperatuur van maximaal 38°C. Samen zorgen die omstandigheden ervoor dat oxidatie en de productie van micro-organismen geen kans krijgen. Wél leiden ze ertoe dat elk product z’n smaak, kleur en originele voedingsstoffen behoudt.

Superfood voor hond en kat
Vacuum Nutridried® combineert warmte met vacuümtechnologie. Terwijl die zachte en gelijkmatige warmte levert aan het product, zorgt de vacuüm omgeving ervoor dat het voedsel droogt bij een lagere temperatuur. Zo ontstaat een ideale basis voor een continue droging van superfood voor hond en kat, met behoud van kwaliteit.

Dit in tegenstelling tot conventionele methoden, die om een veel hogere droogtemperatuur vragen en doorgaans tot een verlies van 50% aan voedingsstoffen leiden. Ook verwijderen andere methoden slechts tot 75% van het vocht, vereisen ze toevoeging van conserveringsmiddelen en boeten ze veelal in aan smaak.

Behoud van vitamines, smaak en aroma
Dankzij onze Vacuum Nutridried®-methode is van al dat verlies geen sprake. In plaats daarvan behouden onze producten hun vitamines, smaak en aroma. En dat op basis van een technologie die binnen de petfood-industrie wereldwijd alléén door ons wordt toegepast en daardoor volop voordeel biedt voor de groothandel en distributeur.